MUZAFFER AKPINAR KİMDİR?

Muzaffer Akpınar: (d. 1891, Rodos) - (ö. 7 Mart 1955), Türk siyasetçi. İstanbul Eczacı Mektebi mezunudur. Antakya ve Şam Bulaşıcı Hastalıklar Teşkilatı gezici sağlık memurluğu, Nablus Cerrahi Hastanesi Eczacılığı, Kuvâ-yı Milliye Teşkilatı Üyeliği, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Edremit Şubesi Kuruculuğu, Türk Ocağı Şubesi ve İdman Yurdu Kuruculuğu ve Başkanlığı, TBMM IV., VI., VII. ve VIII. Dönem Balıkesir Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Yılmaz Akpınar 1980 yılında Edremit'te babası adına Muzaffer Akpınar vakfını kurdu. Bütün giderlerini Akpınar ailesinin karşıladığı vakıf o günden bu yana hayır işlerine devam etmektedir. Okulun şimdiki binası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında yaptırılmıştır. Okulun adı değiştirilmeden eğitim öğretime devam etmektedir.

Yılmaz AKPINAR: 1927'de Edremit'te doğdu. İlkokul öğretimini 152 Numara ile Edremit Cumhuriyet ilkokulunda yaptı. Buradan 4.6.1938 tarihinde ve 291/94906 sayılı diploma ile 1937/1938 öğrenim yılında mezun oldu. Orta ve lise öğretimini İstanbul'da tamamladıktan sonra hukuk fakültesini bitirdi. Hukuk doktorasını Fransa'da Paris Üniversitesi'nde yaptı. Öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul'da çeşitli sanayii dallarında kuruluşta gerçekleştirdi. Doğum yeri olan Edremit'te ilgisini sürdüren Yılmaz Akpınar Kadıköy'de annesi adına Leman Akpınar İlkokulu'nu Edremit'te babası adına Muzaffer Akpınar İlçe Halk Kütüphanesi'ni, kendi adıyla da Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu'nu ve Havran'da babası ve annesi adına Muzaffer Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin eski binasını yapmıştır.

Yayın: 22.04.2022 - Güncelleme: 22.04.2022 04:36 - Görüntülenme: 1874