Eyl

Okulumuz Özel Eğitim sınıfı öğrencileri ve aileleriyle birlikte kahvaltı yaptık. Yeni bir döneme başlangıç ve tanışma amaçlı olarak planlanan kahvaltımız keyifli bir şekilde geçmiş, ailelerimiz okuldan mutlu bir şekilde ayrılmıştır. Organizasyonu planlayan öğretmenlerimiz Oğuz Şensoy, Murvet Bozdağ ve Hale Küçükdalgıç'a teşekkür ederiz.

Eyl

4-8 tarihleri arasında 9. şimdi sınıflarımızın okula uyumunu kolaylaştırmak ve akademik başarılarına katkıda bulunmak için çeşitli etkinliklerden oluşan uyum programı tamamlandı. Uyum programımiz Okul Rehber Öğretmenimiz Hale Küçükdalgıç, 9.siniflarimizin sınıf öğretmenleri Bora Başaran, Ali Ercan, Gamze Karakaş ve Leman Aydoğan tarafından verildi. Okulun tüm birimleri gezildiği ve etkinliklerin yapıldığı eğitim ile öğrencilerimiz okulumuza daha motivasyonlu başlamış oldu.

Haz

Bilişim Alanı Öğretmenimiz Ali ERCAN, Bilişim Alanı 12. sınıf öğrencilerimiz Okan KOÇ, Firdevs Nur ÇOLAK ve Umutcan AKAR, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücüsü olduğu okulumuzun konsorsiyum ortağı olarak yer aldığı Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 2022-1-TR01-KA121-VET -000065846 sözleşme numaralı projede 21 Mayıs – 10 Haziran 2023 tarihleri arasında Sırbistan’da düzenlenen Mesleki Eğitim Öğrenicilerinin Kısa Dönemli Hareketliliği faaliyetine katılmak üzere Sırbistan'ın Kragujevac şehrine gittiler. Orada bulunan  yazılım şirketinde 21 gün boyunca staj yapan öğrencilerimiz farklı yazılım şirketlerinde de günü birlik ziyaretlerde bulundurlar. Dönüşte tecrübelerini paylaşmak için Havran Anadolu Lisesindeki öğrenci arkadaşlarına bir sunum yaptılar.

Haz

Erasmus ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamındaki projede 21 Mayıs – 10 Haziran 2023 tarihleri arasında Sırbistan’da düzenlenen Mesleki Eğitim Öğrenicilerinin Kısa Dönemli Hareketliliği faaliyetine katılmak üzere öğrencilerimiz Sırbistan'ın Kragujevac şehrini ziyaret ettiler. İki farklı yazılım şirketinde staj yapan ve boş zamanlarını kültürel gezilerle değerlendiren öğrenciler kültürel ve mesleki anlamda kazanımlarla Havran’ a dönmüşler ve Sayın Kaymakamımız Enver ÖZDERİN’ e ziyarette bulunmuşlardır.

Haz

Bilişim Alanı Öğretmenimiz Ali ERCAN, Bilişim Alanı 12. sınıf öğrencilerimiz Okan KOÇ, Firdevs Nur ÇOLAK ve Umutcan AKAR, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücüsü olduğu okulumuzun konsorsiyum ortağı olarak yer aldığı Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 2022-1-TR01-KA121-VET -000065846 sözleşme numaralı projede 21 Mayıs – 10 Haziran 2023 tarihleri arasında Sırbistan’da düzenlenen Mesleki Eğitim Öğrenicilerinin Kısa Dönemli Hareketliliği faaliyetine katılmak üzere Sırbistan'ın Kragujevac şehrine gittiler. Orada bulunan  yazılım şirketinde 21 gün boyunca staj yapan öğrencilerimiz farklı yazılım şirketlerinde de günü birlik ziyaretlerde bulundurlar. Dönüşte tecrübelerini paylaşmak için okuldaki öğrenci arkadaşlarına bir sunum yaptılar.

Haz

Kardeş okulumuz Fazlıca Anaokulu uygulama anasınıfımızı ziyaret etti. Kardeş okullar birlikte kahvaltı yaparak güne başladılar. Grup oyunları, kumda etkinlikler, oyun parkı ve palyaço eğlencesi ile muhteşem bir gün geçirdiler. Kendilerine hazırlanan hediyeler takdim edildi. Etkinliği planlayan kardeş okul Öğretmenlerimiz Leman KAPTAN, Firdevs ÇAKAN ve Ezgi SELÇUK'a teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Üniversite tanıtım gezisi düzenlendi. Edremit ve Havran Meslek Yüksekokullarındaki bölümlerin tanıtıldığı gezide öğrencilerimizin öncelikle kendi yaşadıkları çevredeki bölümler ve alanlar hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı. Gezi Kolu öğretmenimiz Kazım KOÇ ve Alan Şefimiz Volkan ESMERKAŞ'a rehberliklerinden dolayı, Edremit ve Havran MYO idarecilerine de öğrencilerimize verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

Haz

Havran Meslek Yüksekokulu İdareci ve Öğretmenleri okulumuzu ziyaret etti. Ortak alanlarımız hakkında istişarelerin yapıldığı, bir sonraki eğitim-öğretim yılı ile planlamaların görüşüldüğü verimli bir ziyaret oldu. Ziyaretlerinden dolayı Havran MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail ATABAY ve kurum idarecilerine teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü tarafından deprem çantası hazırlığı ile ilgili bilgi verildi. Deprem çantası içinde olması gereken malzemeler, gıda ürünleri, konserveler, krakerler ve su tek tek anlatılarak öğrenciler evde yapmaları gereken hazırlıklar hakkında bilgilendirildi. Kulüp Öğretmenimiz Arife AYDIN'a teşekkür ederiz.

Haz

Afete Hazırlık Kulübü toplum hizmeti çalışmaları kapsamında "Arama Kurtarma" eğitimi verildi. Balıkesir İl MEM AKUB Başkanı Ayhan AKGÜL tarafından depreme hazırlık, deprem çantası, deprem anında yapılacaklar anlatıldı. Oldukça verimli geçene seminer için kendisine teşekkür ederiz.

Haz

Afete Hazırlık Kulübü toplum hizmetiçalışması kapsamında öğrencilerimizde İlkyardım konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla İlkyardım eğitimi verildi. Temel İlkyardım bilgilerinin anlatıldığı seminerde öğrenciler uygulama yaparak bilgilerini pekiştirdiler.