Haz

"Şifa Dağıtıyorum" isimli projemiz, BİGEP kapsamında özel eğitim sınıfımızdaki öğrenciler tarafından çeşitli bitkilerin yetiştirilmesi ile çocukların bitkileri tanımasını sağlamak, bilgi edinmelerini kolaylaştırmak, çocukların çevrelerini algılamalarına yardımcı olmak ve çevre duyarlılığını kazandırma için amaçlanmış bir projedir. Özel eğitim sınıfındaki öğrencilerimizin kekik, biberiye, nane, lavanta gibi bitkilerin ekim, bakım ve hasat süreçlerinde eğlenceli vakit geçirmeleri amaçlanmıştır. Özel eğitim sınıfı öğretmenlerimiz Oğuz ŞENSOY ve Mürvet BOZDAĞ gözetiminde yetiştirilen bitkiler paketlenerek İlçe Kaymakamımız ve diğer amirlerimize takdim edilmiştir.

Haz

"Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor" projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerden toplanan pararlarla ihtiyaç sahibi ailelere kumanya hzırlanıp dağıtılmıştır. Yardımlaşma, birlik ve beraberlik temaları ve değerleri öğrencilere kazandırılmaya çalışılmıştır.

Haz

Okul bahçemizin temizliği ve bakımı Havran Orman İşletme ve Havran Belediyesi tarafından yapılmıştır. Ayrıca okulumuz öğretmenleri ağaçları ve çiçekleri budamışlardır. Emeği geçen tüm kurumlarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

MEB tarafından uygulanan "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" ve "Kardeş Okul Projesi"Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından Kardeş Okulumuz Urfa/Karaköprü/Maşuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile karşılıklı bayramlaşma ve tanışma etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz karşılıklı  olarak kendilerini, bölümlerini ve ilçelerini tanıttıktan sonra Kardeş okulumuzdaki ekip ile duygu ve düşüncelerini paylaşmış, bir nebze de olsa deprem felaketinin etkileriyle ilgili manevi destek olmaya çalışılmıştır. Onlara kilometrelerce uzakta bile olunsa yanlarında olduğumuzu, duygularına ortak olduğumuzu belirterek Ramazan Bayramlarını kutladık.

Mrt

21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Tepeoba İlkokulu, Halil İbrahim Yıldırım Fazlıca İlkokulu, Ömer Çavuş Anaokulu ve Muzaffer Leman Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı Anasınıfı öğrencileri ilçemiz Tepeoba İlkokulu bahçesinde "Geleceğe Nefes" Olacak fidanları toprakla buluşturdu. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile Havran Orman İşletme Şefliği ve Havran Tarım Müdürlüğünün organizasyonu ile düzenlediği fidan dikim etkinliğine İlçe Kaymakamımız Sayın Enver ÖZDERİN, İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin AYDEMİR, Havran Orman İşletme Şefi Sayın Mehmet KAYA, Çınarlıhan Orman İşletme Şefi Sayın Tuğçe Dilşad AKGÜN, İlçe Tarım Müdürü Sayın Mehmet Emre ÇAKAN, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı .

Tepeoba İlkokulu bahçesinde öğrencilerin toplanmasının ardından fidan dikimi tarif edilerek ormanlarının önemine vurgu yapıldı. Öğrencilerimiz ve katılımcılar okul bahçesinin harika manzarası eşliğinde fidanlarını diktiler. Fidan dikiminden sonra öğrencilere Ömer Çavuş Anaokulu müdürlüğü tarafından temin edilen tohumlu kalemler dağıtıldı.

Ağaç ve orman sevgisini geliştirerek gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesini, daha yeşil bir Türkiye için dikilen fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönmesini diliyor etkinliğin düzenlenmesinde ve fidan temininde katkı sağlayan Havran Orman İşletme Şefliğine, Havran Tarım Müdürlüğüne ve  Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz.

Mrt

Uygulama anasinifi öğrencileri hayallerindeki meslekleri tanıtıyorlar.

Mrt

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi'nin 108. yılını kutluyor, bu destana öncülük eden Gazi Mustafa Kemal ve cesur Türk askerlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz…

Mrt

Kardeş okulumuz, ŞANLIURFA/ KARAKÖPRÜ - Maşuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin değerli okul müdürü Mehmet Faruk YILDIZTEKİN ve idareci hocalarımız ile okullar arasındaki iş birliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek, özellikle okullar arasındaki farklılıkları azaltmak ve fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla online toplantı gerçekleştirdik. Oldukça verimli geçen toplantı da karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunduk.İleri bir tarihte '' Kardeş Okul Projesi '' kapsamında tekrar bir araya gelmek üzere toplantımızı sonlandırdık. Katılım sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Muzaffer Leman Akpınar Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi  olarak hazırlamış olduğumuz 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı Havran Kültür Merkezinde yapıldı. Törene Kaymakamımız Sayın Enver ÖZDERİN, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet YILMAZ, İlçe protokolü, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Muzaffer Leman Akpınar Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürümüz Sayın Gonca CENGİZ günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Program okunan şiir, sergilenen tiyatro ve oratoryo çalışmalarıyla devam etti.