Mrt

Okulumuzda 1 Mart muhasebeciler günü sebebiyle okul müdürümüz Gonca CENĞİZ ve muhasebe alan şefimiz Caner KAYA S. M. M. M. Ömürden ÖZDEMİR beye ziyarette bulunulmuş muhasebecilik günü kutlanmış, sektörde öğrencilerin durumu hakkında bilgiler alınılmıştır. Dış paydaşımız olan muhasebecilerin okuldan beklentileri sorulmuş, muhasebeciliğin bitmeyen bir meslek olduğu ve ülkemiz için ne kadar önemli olduğu belirtilmiştir.

Mrt

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve bu bilincin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla her yıl gerçekleştirilen "Vergi Haftası" etkinlikleri bu yıl 07 mart 2023 tarihinde okulumuz Havran Muzaffer Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılmıştır. Bu kapsamda öğrencilerimiz sınıflarda konuyla ilgili bilgilendirilip "TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ BİZİZ BİZİM GELECEĞİMİZ VERGİLERİNİZ" sloganını içeren afişler okul panolarımıza asılmıştır.

Mrt

Hayalimdeki meslek projesi sunumu elektrik mühendisi olacak öğrencimizin icadı Galaktobot.

Mrt

20.02.2023 tarihinde okulumuz öğretmenlerine psikososyal müdahale eğitimi (deprem) yapılmıştır.

Mrt

21-22 .02.2023 tarihlerinde okulumuz öğrenci velilerine psikososyal müdahale eğitimi (deprem) verilmiştir.

Mrt

"Afet ve acil durumlarda, bölgeyi büyük oranda etkileyen travmatik olaylarda Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün izni ve onayı ileTravma Sonrası Psikoeğitim Programı (Deprem) öğrenci oturumları,okulumuz Psikolojik Danışmanı Hale KÜÇÜKDALGIÇ müşavirliğinde, sınıf rehber öğretmenleri tarafından tüm kademelerde uygulanmıştır.

Mrt

Okulumuzdaki  Haftanin ogrencisi proje çalışmasi sunumlarindan kareler.

Şbt

"Üniversiteye hazırlanma sürecinde beraber Matematik Öğrenmeye var mısınız" sloganıyla çıktığımız yolda hafta sonu, hafta içi, tamamen gönüllük esasına dayanan bir çalışma uygulanmaktadır. Meslek Lisesi öğrencilerinin Matematiğe bakış açısını değiştirmeye çalışıldığı programda öğrencilerin boş saatlerine planlama yapılmakta, hafta sonu da 3-4 saatlik dersler yapılmaktadır. Çalışma yıl boyunca ve yaz tatilinde de devam edecektir.  Okulumuzda malesef DYK kursları verimli olamamaktadır. Bu şekilde yapılan gönüllü çalışmalarda motivasyon daha iyi sağlanmaktadır. Ders Öğretmenimiz Leman AYDOĞAN'a göstermiş olduğu özveriden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Çocuk Kalbi Kadar Temiz Bir Dünya İçin Çevre Polisi Olur musun?

Okulumuzun Uygulama Anasınıfı tarafından gerçekleştirilen bu projemiz Halkın emniyetini sağlamak ve ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, düzenine ve genel güvenliğine dair önleyici ve koruyucu tedbirler almak üzere görev yapan polislerimizden yola çıkarak geliştirdiğimiz bir projedir. Enerji tasarrufu ve sıfır atık konuları da projemizin kapsamındadır.

Çevre ve doğa ile hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele etmesi amacıyla hayvanları öldüren veya yaralayan, hayvanları zehirleyen kişilere yönelik farkındalığımızın artması ve etrafımızda gördüğümüz olumsuzlukları dile getirme ve elimizden geldiğince önlem alma,ayrıca doğal kaynaklarımızı dikkatli kullanma, sıfır atık ve enerji tasarrufu yapma konularını içermektedir.

Projede; Çocukların sorumluluk alma, aldıkları sorumlulukları yerine getirme davranışları pekişirken; gelecekte de duyarlı birer birey olma konusunda da aktif rol alacaklardır. Ayrıca proje başlangıcından bu yana anne ve babalarını da sürekli uyaran öğrencilerimiz evlerinde enerji tasarrufuna da, çevre de sıfır atık konusuna katkıda bulunmaktadırlar.

Ock

Meslek Lisesi öğrencilerimiz 1. dönem sonu karnelerini aldılar. Bir dönemi huzurlu ve sağlıklı bir şekilde bitirmekten dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Gonca CENĞİZ, öğrencilere Okul kütüphanesinden verilen kitapları okumalarını, telefon ve televizyondan uzak olarak aileleriyle sohbet etmelerini, beraber zaman geçirmelerini söyledi. Okul kütüphenesinden tüm öğrencilere kitapları dağıtıldı. Ayrıca Satranç Turnuvasında yarışmaya katılan tüm öğrenciler sahneye davet edilerek tebrik edildi. Dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. İyi tatil dileğiyle Karne töreni bitirildi. Tüm öğrencilerimize kaliteli ve bol okumalı iyi tatiller dileriz.

Şbt

Özel Eğitim sınıfımız 1. dönemi pasta keserek kapattı. Öğretmenlerinin yapmış olduğu pastayı kesen ve karnelerini alan öğrencilerimiz renkli görüntülerle tatile girdi. Kendilerine iyi tatiller dileriz.

Ock

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem karneleri okulumuzun tüm birimlerinde törenlerle dağıtıldı. Uygulama Anasınıfı öğrencilerimiz renkli görüntülerle eğitim hayatlarının ilk karnelerini aldılar. Öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Havran Belediyesi tarafından okulumuza hediye edilen satranç takımları ile karne haftasında öğrencilerimize satranç turnuvası düzenledik. Öğrenciler arasında rekabet ve motivasyon yaratan turnuvamızın sonunda dereceye giren öğrencilerimize madalyalarını ve para ödüllerini takdim ettik. Turnuvamıza katkı sağlayan Havran Belediyesine ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet YILMAZ'a çok teşekkür ederiz. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizin de başarılarının devamını dileriz.

Ock

15 Tatil karne tatili öncesi öğrencilere Okul Kütüphanesinden tüm öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı. Tatil boyunca okunan kitaplar 2. dönem başladığında yenileriyle değiştirilecektir. Böylelikle okuma alışkanlığının iyice pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.  Dağıtımda görev alan öğrencilerimize, Edebiyat Öğretmenlerimiz Bora BAŞARAN ve Sercan SEVİM'e teşekkür ederiz.

Ock

05/01/2023 Tarihinde yapılan BİGEP Kazanım Değerlendirme sınavının sonuçlarını Okulumuz branş öğretmenleriyle ders ders değerlendirdik. Okulumuzun başarısının arttırılmasını hedefleyen toplantımızda yapılan hataları ve bundan sonraki süreçte alıanacak önlemler konuşularak, bundan sonraki sınavlar için planlamalar yapıldı.  Katılan öğretmen arkadaslarımıza teşekkür ederiz.